Fibaro gudrās mājas ierīces

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Fibaro gudrās mājas ierīces

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158863
    system32
    Participant

    Kādu brīdi jauno ierīču klāstā bija baigais klusums un uz apskatu neko jēdzīgu iegūt nevarēju, tāpēc intereses pēc paņēmu kaut ko specifiskāku, tādu, par ko nav daudz rakstīts – Fibaro gudrās mājas ierīces. Kas tās tādas ir, kāpēc tādas vajag, kā viņas izmanto un ko ēd, par to visu pēc kārtas!

    Vispirms noskaties šo. Tas tā, lai ieslēgtu sapņošanu.

    Uzreiz gribu pieminēt, ka šādu iespēju, apskatīt un iztestēt Fibaro ierīces man sagādāja Vietal.lv ar Juri priekšgalā un liels paldies viņam par šādu iespēju. Vēl uzreiz pieminēšu, ka Vietal.lv būs arī BT1 izstādē, kuru varēsiet apmeklēt un apskatīties šīs ierīces dzīvē, kā tās darbojas:)

    Nu tad sāksim ar visu pēc kārtas.

    Jau kādu laiku sapņoju par to, cik ērti būtu guļot gultā izslēgt apgaismojumu, atverot durvis ieslēgtos apgaismojums un esot tālu prom no mājas, regulēt visas elektroniskās ierīces. BET, lielākais, kas mani baidīja ieviest šādas ierīces bija tas, ka viņām visām bija jāvelk trakie vadu metri un katrai ierīcei bija sava pults un neteikšu, ka tas bija tik ērti, kā man tas likās, taču manu uzmanību pievērsa Vietal.lv direktora, Jura, piedāvājums notestēt Fibaro gudrās mājas ierīces. Nu protams, ja man par to nav jāmaksā, un man tas interesē, kāpēc lai es to nedarītu. Tā nu visu sarunājuši un satikušies , izrunājušies, attapos mājās, ar Fibaro Home Center 2 klēpī un čupu ar ierīcēm uz galda. Un nu sākās interesantākā daļa – savas sistēmas izdomāšana, jo ar Fibaro ierīcēs var izdarīt elektroniski gandrīz jebko, galvenais, lai strādā fantāzija. Un labākais ir tas, ka viss šis ir bez vadiem. Tev nav jāvelk neviens jauns vads, un ierīces neizskatās un nav lielas un neaizņem daudz vietu! Ieinteresēju?:) Nu tad pastāstīšu par pašu Fibaro sīkāk.

    [img]https://system32.lv/wp-content/uploads/2013/10/fibaro_701.png[/img]

    FIBARO sistēma pašlaik ir labākais ēku automatizācijas risinājums, kas pieejams tirgū.

    Fibaro piedāvā vienkāršu instalācijas procesu, kurā nav jāvelk vadi. Nekādi. Fibaro sistēmā viss ir miniatūras moduļos, kurus mierīgi var uzstādīt jebkurā sienas slēdža kārbā aiz gaismas slēdža vai nozarkārbā, un nav tāda elektroniska ierīce un kabeļu sazarojums, kurā nevarētu ieslēgt šos moduļus.

    Tā ir vienīgā tirgū pieejama sistēma, kas var regulēt gaismas diožu apgaismes vai luminiscences gaismas, elektrisko sistēmu bez neitrālā vada (vecā tipa elektriskās sistēmas).

    [img]https://system32.lv/wp-content/uploads/2013/10/APNT-17_Relay_Ceiling_Wiring1.png[/img]

    Fibaro pašlaik ir vienīgā tirgū pieejamā sistēma, kas spēj regulēt gaismas diožu vai luminiscences apgaismes sistēmu bez neitrālā vada, jeb tā teikt vecā tipa elektriskās sistēmas. Lielākais pluss ir tas, ka Fibaro ierīcēm nav patstāvīga savienojuma ar ēkas infrastruktūru, tas nozīmē, ja vēlies pārveidot dzīvokli, pārvietot mēbeles, pārbūvēt sienas, vēlaties jaunu interjeru, droši, vienkārši izņemiet konkrēto moduli no sienas un pieliec jaunā atrašanās vietā. Un pateicoties tam, ka visi moduļi ir bez vadiem, tam nav vajadzīga nekāda papildus uzstādīšana.

    Saderība ar viedtālruņiem un Z-Wave tehnoloģija

    [align=justify]Fibaro sistēmu var regulēt no jebkuras ierīces, kurai ir pieeja internetam. Tai nevajag obligāti Java vai Flash darbību, tāpēc arī mierīgi var strādāt no vecā telefoniem. Fibaro piedāvā arī mobilās aplikācijas iPhone un Android viedtālruņiem. Fibaro sistēma ir saderīga ar bezvadu produktiem no vairāk kā 300 neatkarīgiem ražotājiem, un visām citām ierīcēm, kuras var kontrolēt izmantojot Fibaro sistēmu. Sistēma ir saderīga ar visām IP kamerām, kas pašreiz ir pieejamas tirgū. Ja kamerā notiek kustību, kamera nosūtīs video vai attēlu uz Jūsu mobilo tālruni vai e-pastu.

    [img]https://system32.lv/wp-content/uploads/2013/10/PODwith-devicespreview-godz.-14.33.07.png[/img]

    Tas īsumā par to, ko šī sistēma spēj, tagad par to, kādas ierīces var nopirkt, ko viņas darba un kā izskatās.

    [align=justify]Ierīces šai Fibaro sistēmai ir daudz un dažādas, visas aprakstīt es nespēšu, tapēc uzrakstīšu par tādām galvenajām un tām, kuras man personīgi bija iespēja patestēt.

    Reostats (dimmer)

    [align=justify]Kā reostats viņš darbojas ar halogēnajām lampām, gan 230v, gan 12v, fluorescējošās lampas arī atbalsta, un svarīgākais, ka darbojas arī uz LED lampām. Darbojas pat līdz 500w lampām. Mazākais modulis pasaulē! Mierīgi pieslēdz pie kontakta, noslēp aiz paša slēdža un aizmirsti. Ne papildus vadi, ne liekas problēmas. Home Center pats atradīs šo reostatu un varēsi sākt strādāt uzreiz, ka ierīci savienosi ar elektrību. Pluss ir tas, ka gaismu neizslēdz uzreiz, bet pakāpeniski, ar tā teikt “fading”, kas ir ļoti labi parastajām spuldzēm. Saudzē to dzīvi!

    [img]https://system32.lv/wp-content/uploads/2013/10/WP_20131013_14_52_29_Pro.jpg[/img]

    Š ādi izskatās lodziņš, kurā var regulēt reostatu. Caur telefonu, televizoru, datoru regulē jebkuru reostatu, gaismas intensitāti utt. Paša reostata iestatījumos ir kaudze ar iespējām un parametriem, kurus var pielāgot sev kā vien vēlas. Visas iespējas es pat nevaru aprakstīt.

    [img]https://system32.lv/wp-content/uploads/2013/10/2013-10-13-16_14_53-Home-Center-2-Opera.jpg[/img]

    MultiSensors:[url=MultiSensors:]MultiSensors[/url]

    [align=justify]Kā jau pēc nosaukuma var noprast, tam ir daudz funkciju – kustības sensors, gaismas sensors, mitruma sensors un temperatūras sensors. Domāju, ka šeit vairāk no stāstīt. Ierīce, protams, strādā bez vadiem, ir maza, kompakta, bet ar funkcijām piebāzta. Kustības sensors strādā perfekti. Visos leņķos un uztver katru mazāko kustību. Lieliski noder, ja saslēdz kopā ar signalizāciju un apgaismojumu, žalūzijām un kontaktslēdzi.

    [img]https://system32.lv/wp-content/uploads/2013/10/2013-10-13-16_32_44-Home-Center-2-Opera.jpg[/img]

    Durvju/Logu Sensors:

    [align=justify]Durvju/Logu sensors ir ar baterijām darbināms sensors un tā iespējas nodrošina sistēmai ne tikai informāciju par durvju, logu vai garāžas vārtu atvēršanu, bet to var lietot arī apgaismojuma ieslēgšanai, pieejas kontroles un apsardzes sistēmās. Durvju/Logu sensora izmantošana mājas palielina drošību un komfortu tās iemītniekiem. Š im modulim var pieslēgt papildus temperatūras un mitruma sensoru.

    Pats uztaisīju sistēmu, ka atverot istabas durvis ieslēdzas griesta lampa, izdziest mazā dienas gaisma un ieslēdzas kontaktslēdzis, kurā pieslēgtas tumbas ar USB izeju, un sāk skanēt mūzika. Attiecīgi izejot no istabas, nostrādā sensors un viss izslēdzas.

    [img]https://fibaro.com/sites/all/themes/fibaro/images/kontaktron/door_window8.png[/img]

    Plūdu sensors:

    Š ī ierīce strādā pavisam vienkārši, pieliec vannasistabā pie sienas šo ierīci, kontaktus netālu no grīdas un viss. Ierīce pārējo darbu darīs pati. Protams var gandrīz bezgalīgi sataisīt scenārijus, kas notiek, ja tiek pamanīts ūdens uz grīdas. Sākot ar signalizāciju un beidzot ar SMS telefonā.

    Radiatoru temperatūras regulētājs:

    Lieliska ierīce. Man īstenībā ļoti patika tās dizains un funkcionalitāte. Pieslēdz pie radiatora, uzliec kādu temperatūru gribi un regulē to visu no telefona/datora/jebkā, kam internets. Uzliec scenāriju, ka naktī temperatūra nokrītas uz 19 grādiem, bet piemēram 6:15 temperatūra pieeaug pa 4 grādiem un , ka dienā uz 2h izslēdzas. Var uzlikt tādu scenāriju – ja temperatūra radiatoram ir 24 grādi, tad logi atveras uz 1 stundu un ja temperatūra istabā nokrītas pa vienu grādu, radiators uz vienu stundu palielina temperatūru un aiztaisās logi. Š eit galvenais ir fantāzija 🙂

    [img]https://system32.lv/wp-content/uploads/2013/10/2013-10-13-17_24_07-Home-Center-2-Opera.jpg[/img]

    Kontaktslēdzis:

    [img]https://vietal.lv/docs/images/topplugeng_0.jpg[/img]

    [align=justify]Par šo slēdzi es biju sajūsmā, izmēros ļoti mazs, kompakts un funkcionāls. Tas maina apgaismojumu atkarībā no tā, cik liels ir elektroenerģijas patēriņš

    [img]https://vietal.lv/docs/images/kontakts.PNG[/img]

    Tā korpuss ir izgatavots no augstas kvalitātes materiāliem, kura ārējais apvalks pulēts ar precizitāti 3 nanometri. Caur Home Center var regulēt tā ieslēgšanās laikus, ilgumu, skatīties patēriņu, patēriņa vēsturi, patēriņa diagrammas. Padomāts arī par bērniem, šis ir pilnībā drošs no tā, ka bērnam var kaut kas notikt, saskarē ar kontaktu. Ja piemēram pieslēgsiet ledusskapi caur šo ierīci un tas salūzīs vai notiks īssavienojums, kontakts uzreiz atslēgsies un paziņos Jums, vai nu caur SMS , vai e-pastu! Arī var uzlikt tā, ka ierīce sūta SMS, kad piemēram ir uzlikts izslēgt televizoru. Ierīce automātiski sūtīs SMS, ja kontaktā būs sasprausts pārāk daudz ierīču un tā temperatūra uzkāps pārāk augstu, Slēdzis ir uztaisīts speciāli tā, lai to nevar salauzt, ja tiek rauts ārā kontakts.

    Man vislabāk patika tas, ka es pieslēdzu lampu pie šī slēdža un uzliku, ka 24:00 tas izslēdzas, līdz ar to mana lampa nodzisa un es mierīgi varēju saprast, ka jāiet gulēt 😀

    Pluss vēl tāds, ka šo kontaktu var izmantot kā nakts apgaismojumu. Gaisma ir ļoti maiga, un nekož acīs. Vairāk iekš video 🙂

    Vēl jau ir signalizācija un dūmu detektors, bet tur īsti nav ko rakstīt, jo visiem viss ir skaidrs!

    Mans viedoklis:

    No paša sākuma man šis viss likās ļoti sarežģīti, visas tās ierīces, konfigurācijas utt., bet pieliekot pašam, izņemot no kastītes un uzspiežot podziņu un ierīce darbojās un vēl pietam bez vadiem, es tiešām sapratu, ka šis viss sasodīti vienkārši.. Pats Home Center ir ieģērbts glītā metāla uzvalciņā.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_top_hc2_1.png[/img]

    Par šo sistēmu varētu rakstīt gari un plaši, bet kaut kā jau jāsavelk tas kopums un tāpēc mēģināšu uzrakstīt īsumā:

    Ierīci darbina divkodolu Intel Atom 1,6Ghz procesors un 1GB RAM, 2GB SLC cietais disks.

    Š ī sistēma nav lēta, nebūt ne, dažiem tā pat liksies dārga, BET, nopērkot šo sistēmu, varat aizmirst par to, ka būs jāpērk klāt vēl “kastītes”. Fibaro sistēmai var pieslēgt ap 700 ierīcēm. Ja vēlies lētāku sistēmu, tad gatavojies vilkt vadu jūru, katrai ierīcei vajadzēs savu vadu, savu barošanu, teikšu tā, sasodīti neērti, bet šai sistēmai ir ZWave tehnoloģija, kas nozīmē, ka viss strādā bez vadiem. Visas ierīces, izņemot tās, kuras slēdz pie strāvas, izmanto bateriju enerģiju, par kurām varēsi aizmirst vismaz 1,5 gadus. Š ī sistēma ir tik funkcionāla, ka ir vajadzīgs mēnesis, lai to visu saprastu, ko un kā tur visu var saregulēt. Protams. ikdienas lietotājiem viss ir vienkāršā interfeisā un viegli saprotams,bet ja esi advancēts cilvēks, tad vari doties uz papildus sadaļām un rediģēt iespējas cik uziet. Sistēmai ir attālinātā pieeja no fibaro.com mājaslapas, tas nozīmē, lai kur tu būtu vai nebūtu, māja būs tavā rīcībā.

    [img]https://www.automatedhome.co.uk/wp-content/uploads/2012/09/fibaro_remote_access_english.png[/img]

    [img]https://www.automatedhome.co.uk/wp-content/uploads/2012/09/fibaro_remote_access_english2.png[/img]

    Protams ir Android un iOS aplikācijas. Visu sistēmas lietošanas laiku es nesaskāros ar nekādām problēmām. Ne ar to, ka ierīces neieslēdzas vai neizslēdzas. Viss bija perfektākajā kārtībā.

    Lielākais pluss šai sistēmai ir Fibaro miniatūrie moduļi. Tie ir mazi, ērti, un kaudze ar konfigurācijas un pielāgošanas iespējām, KATRAM modulim. Ar visām ierīcēm var variēt kā vēlas un caur scenārijiem panākt trakas lietas. Es pat teiktu, ka uz sistēmas vajadzētu uzrakstīt – UZMANĪBU! Izraisa atkarību.

    Aplikāciju un interfeisa dizains ir ļoti viegli saprotams. Ir pieejama arī latviešu valoda.

    Scenāriji arī ļoti vienkārši un saprotami. Tos izveidot arī nesagādāja nekādas grūtības.

    [img]https://system32.lv/wp-content/uploads/2013/10/2013-10-13-17_59_10-Home-Center-2-Opera.jpg[/img]

    P.S. – caur šo sistēmu mierīgi arī varēsiet kontrolēt savas videokameras 🙂

    Es teiktu tā: ja vēlaties aprīkot savu māju ar šāda tipa ierīcēm, griezieties Vietal.lv un pieprasiet Fibaro sistēmu. Tiešām, jo šeit lieliski attiektos teiciens – skopais maksā divreiz. Par šo sistēmu jūs samaksājiet tikai vienreiz 🙂

    Ja ir kādi jautājumi, vēlies kaut ko uzzināt par šīm ierīcēm, droši raksti man – [email protected] un kopā sarunāsim jebko 🙂

    #302377
    opengraybox
    Participant

    Raksts patika – paintereseshos !

    #302378
    faq
    Participant

    Būtu viens jautājums. Vai system32 pats šo te visu liek virsū, vai tikai testēja kā random jūzeris no malas?

    #302379
    faq
    Participant

    oh, Elvis nevis system32. Paldies, ar šādām zināšanām es nelaidīšu elvi atskrūvēt kontaktligzdu. Kur nu vēl “mitrumsensorus” tur likt. ÄŒaļi, bet ja tas viss strādā kā uzrakstīts. Respekts. T”a notiek tikai utoopijā.

    #302380
    Stormbird
    Participant

    Ir lietas kas noderētu bet vispārīgi slimi… Atkarība no datoriem un smartfouniem pieaug 🙂

    #302381
    system32
    Participant

    kādēļ nelaidīsi?

    nebaidies esmu tikai testeris 🙂

    Un tā ir realitāte.

    #302382
    akms47
    Participant

    Fibaro piedāvā arī mobilās aplikācijas iPhone un Android viedtālruņiem…..

    ….mierīgi var strādāt no vecā telefoniem. ??? Nu nu. Mani ir Symbian. Vecā bija domāts – senča? 😀 Manam sencim vispār veca nokia.

    Man prieks, ka ir sensori durvīm. Kad uzlauzīs sistēmu, tā pati atvērs durvis, atslēgs kameras un sagatavos kafiju zaglim. Protams, atvērs garažu, lai var paņemt arī autiņu. 😀

    #302383
    system32
    Participant

    Kā jau rakstīju, strādā no visām ierīcēm, kam ir pieejams internets,jo ir gan aplikācijas, GAN webiskā versija, kuru vari izmantot gan lokālajā tīklā, gan esot tālu prom un ejot caur fibaro.com

    Uzlaust var jebko, tikai ja tev parole būs Tak%Beidz&Sapnot@@@2

    Tādu kāds uzlauzīs? Tieši ir labāk šai sistēmai, tai nav vadu, pie kurām zagļi var pieslēgt savas ierīces. Ne tā?

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā