Kriminālziņas: "macbetona" epopeja turpinās

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Kriminālziņas: "macbetona" epopeja turpinās

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 40 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158880
    samurajs
    Participant

    Laikrakstā “Kurzemes Vārds” parādījies raksts par Latvijā pazīstamo personāžu “macbeton”, kuru joprojām mēģina tiesāt par 2009. gadā uzlauztajām web-lapām. Neapskatīsim lietas tiesiskos aspektus, neprognozēsim iznākumu, bet macbeton savas darbības pamato ar to, ka vēlējies pievērst web-lapu administratoru uzmanību drošības problēmām. Jautājums: bet kas liedz pameklēt ievainojamības Microsoft, Google, Yahoo, Mozilla produktos, un saņemt par to ievērojamas atlīdzības?

    Quote:

    Apsūdzētais, 33 gadus vecais liepājnieks Andris Lagzdiņš sarunā ar laikrakstu rausta plecus: nesaprotot, ko tik sliktu izdarījis? Veicot nelikumīgas darbības dažādās interneta mājaslapās, viņš esot gribējis parādīt, ka to aizsardzība nav pietiekama. A. Lagzdiņš apsūdzēts par to, ka neatļauti grozīja, bojāja un iznīcināja automatizētā datu apstrādes sistēmā esošo informāciju.

    Š onedēļ šo lietu, kas ierosināta jau 2009. gadā, vajadzēja sākt izskatīt Liepājas tiesā, taču to nācās atlikt, jo nebija ieradies cietušā – SIA “Baltic Publishing Group” – pārstāvis. Š ī firma vēlas no A. Lagzdiņa piedzīt 1623,82 latus lielu kaitējumu, ko tai nodarījusi apsūdzētā ielaušanās un informācijas izmainīšana tās mājaslapā http://www.whatcar.lv. Tā ir vienīgā firma, kas līdz tiesas dienai palikusi kā cietusī ar konkrētām materiālām prasībām pret apsūdzēto. Pārējie uzņēmumi, kuru mājaslapās A. Lagzdiņš arī veicis dažādas izmaiņas, ar materiālām prasībām pret viņu nav vērsušās. Apsūdzētais savas darbības interneta vietnēs atzīst un pirmstiesas izmeklēšanā solījis tās neatkārtot, taču uzskata, ka prasība par materiālo zaudējumu atlīdzināšanu nav loģiska un to neatzīst. Sarunā ar laikrakstu A. Lagzdiņš sevi sauc par datorspeciālistu. Interneta vidē viņš ir pazīstams ar segvārdiem “Andron MC” un “macbetons”.

    Kā uzzināms no apsūdzības, 2009. gada 25. augustā A. Lagzdiņš, izmantojot savu personisko datoru, pievienojās SIA “Baltic Publishing Group” mājaslapas http://www.whatcar.lv administrēšanas paneļa rīkiem un izdzēsa visus portāla administratora datus, pievienoja jaunus ierakstus “padomu sadaļā”, pievienoja un aktivizēja jaunu nedēļas aptauju, nomainīja informāciju blokā “Whatcar iesaka” un izdzēsa astoņus komentārus. Vēlāk vēlreiz nelikumīgi pievienojoties šīs mājaslapas administrācijas panelim, viņš izdzēsa četrus failus, izveidoja divus jaunus un nomainīja logo.

    Logo maiņu apsūdzētais veicis arī uzņēmuma “RIMI” mājaslapā http://www.rimi.lv, tur ievietojot firmas “Maxima” logotipu. Tāpat dažādas izmaiņas A. Lagzdiņš veicis mājaslapās http://www.narvesen.lv, http://www.laima.lv, kur vakanču sadaļā pievienojis humoristisku tekstu, http://www.durka.lv, http://www.npfoods.lv un http://www.hooperactive. Iespējams, ka arī citās, taču to apsūdzētais neatceras. Savas darbības viņš apspriedis interneta vietnē http://www.pods.lv cerībā, ka mājaslapu administratori pievērsīs uzmanību lapu drošībai.

    Sarunā apsūdzētais skaidroja, ka ar savu rīcību neesot vēlējies nevienam uzņēmumam nodarīt kaitējumu, bet gan norādīt uz nepilnībām serverī. “Tāpat kā es, šais lapās varēja iekļūt jebkurš,” viņš sacīja. No apsūdzības uzzināms, ka iepriekš vīrietis ar e-pasta starpniecību informējis par nepilnībām, kas ļauj piekļūt šo uzņēmumu mājaslapu datiem, taču nekādas reakcijas neesot bijis. Tad viņš arī nolēmis mazliet paniekoties. Par to viņš tagad nonācis uz apsūdzēto sola.

    Š ās nedēļas tiesas sēdē lietu pēc būtības tā arī nesāka skatīt, nolemjot uz nākamo sēdi, kas notiks 2014. gada 13. februārī, aicināt gan cietušo, gan lieciniekus un speciālistu.

    “Androns” pats komentēja šo ziņu liepajniekiem.lv šādi:

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_mbeton_1.jpg[/img]

    #302492
    RicoPico
    Participant

    Whatcārā čalis normāli paplosījies. Ok, ja betons diskrēti nomainītu kaut kādu aptauju vai izdarītu citu sīkumu- vēl var piedot un vainot pats sevi, kā to darīja Rimi un citi. Bet te…

    Quote:

    Sarunā ar laikrakstu A. Lagzdiņš sevi sauc par datorspeciālistu.

    Samuraj- par Tavu jautājumu- esmu jau minējis, ka cienu labu sarkasmu. 😀

    #302493
    samurajs
    Participant

    Sātan, atkāpies! Es tikai objektīvi citēju ziņu! 😀

    #302494
    Willis
    Participant

    Bet viņš taču atgriezīsies, vai ne ?

    #302495
    akms47
    Participant

    Betons nomainijis marku un atkal rupji lamājas.

    #302496
    Aldis
    Participant

    Ideja protams nav slikta un ir tikai apsveicama – meklēt kļūdas, un vēl labāk ja uz tām norāda īpašniekam, domāju ka īpašnieks būtu gatavs atvērt maku. Bet metodes ar kādām betons to parāda, ne uz ko labu neliecina.

    Lūk mērķis cēls, bet piegājiens visu sasmērējis. Ja viss būtu noticis mierīgā ceļā, tad iespējams mēs par betonu dzirdētu pašreiz labu, atbalstošu viedokli.

    #302497
    Stat1CX
    Participant

    Ne vienmēr īpašnieks atvērs maku par kļūdas atrašanu. Liela daļa seko pēc tāda principa – ja par kļūdu neliksies ne zinis, to ignorēs, tad tā neeksistēs 😀 un tiklīdz tu mēģināsi norādīt ka lapā ir kļūda uz reiz tevi vainos ka esi lapu uzlauzis utt. Kamēr tu uz kļūdu nenorādīji, tikmēr šī kļūda neeksistēja.

    #302498
    Aldis
    Participant

    Otrs variants, atver savu blogu, tur raksti un norādi par kļūdām.

    Pats kā lauzējs savu slavu neaptraipīsi, un parādīsi citiem… 😉 Ja citi šo kļūdu sāks masveidā izmantot, tad lapas administratoriem jāsāk būs domāt…

    Veiksmīgi to piekopj https://blackhalt.blogspot.com/ 🙂 Tas norāda gan uz apollo.lv, ir.lv utt kļūdām, kaut vai aptaujās, tad uz draugiem.lv robiem, utt.. 🙂 Par to pašu BlackHalt īsti sodīt nevar – viņš dalās ar informāciju. Atbildīgajiem arī tas ir jālabo, ja tas viņiem traucē. 🙂

    Spožš piemērs:

    https://blackhalt.blogspot.com/2013/09/draugiemlv-senosanas-skripti.html

    [img]https://1.bp.blogspot.com/-P5y5r8Z_xD8/UkNuopPb9VI/AAAAAAAAGm8/qSKGiRcNkWY/s320/sene.png[/img]

    Pievērsiet uzmanību sēņu skaitam… 🙂

    #302499
    aly`
    Participant

    Leģendāra persona 😀

    #302500
    LooNeY
    Participant

    Norm…. Kapēc nebrīnos, ka mūsu banānu valstī atkal viss otrādāk….. 😀 nevis pasaka cilvēkam paldies, ka veltīji savu laiku lai atrastu ‘ievainotamības’ un pat varbūt apbalvo ar kko par pūlēm, bet apsūdz tiesā un cenšas piedzīt naudu kura 100% aizies firmas galvenā kabatā priekš jaunas masīnas, jaunas villas vai ekskluzīva ceļojuma….. 😀 ne jau sistēmas uzlabošanai….

    #302501
    Crow
    Participant

    Tā jau nu gan nav tikai mūsu valstī…

    #302502
    SFiX
    Participant

    “Logo maiņu apsūdzētais veicis arī uzņēmuma “RIMI” mājaslapā http://www.rimi.lv, tur ievietojot firmas “Maxima” logotipu.”

    Klasiskais macbetons.

    #302503
    Crow
    Participant
    #302504
    aly`
    Participant

    es bez ieksām 😀 😀 kur tā var 😀

    #302505
    Anonīms
    Neaktīvs

    Nja, šie notepad komentētāji ir tādā paša “līmenī” ka Kristīne Pastore no Kurzemes vārda.

    Man uzdeva nesvarīgus jautājumus, un no tā ko nesaprata – izfantazēja savu murgu. Var saprast kapēc viņa tāda dara – maksā ta par vārdiem! Samurgo murgu un nopelni frizierim, šampītim…

    Bet kapēc šie tirliņi te tā murgo, vot nesaprotu.

    StaticX, SFix, Crow, nu ok, humors, labi. Looney ok.

    RicoPico atkal par katru cenu cenšas pierādīt savu infantīlā pajola statusu. Wololo parādu savu lololo statusu. Aldis murgo par lietām no kurām absolūti neko nesaprot. Akms vispār šķiet klepus sīrupu pārdozējis.

    #302506
    Anonīms
    Neaktīvs

    Tikai tapēc, ka kāds ir atstājis logu vaļā un skatās, piemēram, TV, garāmgājējam nedod nekādas tiesības rāpties pa logu iekša un sākt slēgāt kanālus, mainīt kontrastus, slēgt to laukā vai visādi citādi troļļoties. Ja nemāk/negrib pienākt pie durvīm, stādīties priekšā un paskaidrot, ko varētu uzlabot, tad atliek saņemt ierakstītas vēstules, sniegt paskaidrojumus, intervijas u.t.t. Tas takš pat zirgam skaidrs.

    #302507
    Foxsk8
    Participant

    Neviens jau bez iemesla no tevis interviju neprasija 🙂 Skaties no kuru skatu punkta gribi. Būtu ņemis piemēru no blackhata, vismaz citi izlasītu un ņemtu tavus pakalpojumus kā ārzemēs, lai tu čeko viņu webus.

    Par tevi kā tādu Liepājā daudzi izsakās, ka gudrs tu esi, bet prātā padauzīts. Tā kā filmās, ka padauzītie atmin kodus, uzlauž šifrus, utt.. 😀 😀

    Otrs, piedzīt kompensāciju par ko, jebkurā lapa, kura normāli hostējās pie hostinga sniedzēja ir backup, tam taču ir jābūt, tad kādi vēl zaudējumi? Varbūt cilvēks rēķnāja visus reklāmas laukumus uz vienu dienu 🙂

    #302508
    aoma
    Participant

    Te vienīgais Paeglis kaut ko i pateicis. Andžas troļļojumus varam vērā neņemt, bet no kura laika kādam ir bijušas tiesības nākt un demolēt manu māju, kaut arī esmu aizmirsis durvis pieslēgt – ķipam, ja naU tērauda dubultnieces, ar sarežģītu patent atslēgu, bet parastās, tad uzlaušana neskaitās, vai kā?

    Katrā ziņā, ja reālajā dzīvē pieķertu šādu “drošības čekotāju” – sērojošajiem radiniekiem būtu grūti tādu “taisnības cīnītāju” no tepiķa nokasīt.

    #302509
    Anonīms
    Neaktīvs

    Kopš kura laika tas ko Liepājā saka ir kāds rādītājs?

    Ja tu tur nesaskati pretrunu sevī tad tas ir apliecinājums ka tu esi lohs.

    #302510
    Anonīms
    Neaktīvs

    Paklau, tu, ******* *********! KO tu žvanksti?!

    Ja tu nespēj saprast kapēc ***** ar plaušām nesalīdzina tad aiz*isies uz ārzemēm un NEKAD nebrauc atpakaļ!

    Izbesijuši tie padebīlie zem10IQ bāleliņi. Tādam ******* arī balstiesības ir? Par ko tad brīnamies!?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 40 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā