Google ļaus noņemt meklēšanas rezultātus ar personisku informāciju

Uzņēmums Google apgalvo, ka paplašina personiskās informācijas veidus, ko noņems no meklēšanas rezultātiem. Tie ietver lietotāju fizisko adresi, tālruņa numuru un paroles. Līdz šim šī funkcija galvenokārt attiecās uz informāciju, kas ļautu kādam nozagt lietotāja identitāti vai naudu — tagad iespējams lūgt Google pārtraukt rādīt noteiktus vietņu URL, kas norāda uz informāciju, kas varētu kādam palīdzēt noskaidrot kāda cita interneta lietotāja mājas adresi vai piešķirt piekļuvi kontiem.

Saskaņā ar bloga ierakstu Google sniedz šādas jaunas iespējas, jo “internets vienmēr attīstās” un meklētājprogramma, kurā iespējams atrast kāda cita lietotāja tālruņa numuru vai mājas adresi, var tikt izmantota krāpnieciskiem nolūkiem un būt visai bīstama. Tālāk sniegts saraksts par to, kāda veida informāciju Google var noņemt:

  • Konfidenciālus valsts identifikācijas (ID) numurus;
  • Bankas kontu numurus;
  • Kredītkaršu numurus;
  • Ar roku rakstītu parakstu attēlus;
  • ID dokumentu attēlus;
  • Personiskus dokumentus (piemēram, medicīnas iestāžu izrakstus);
  • Personisko kontaktinformāciju (adreses, tālruņu numurus un e-pasta adreses);
  • Konfidenciālus autorizācijas datus.

Lai veiktu pieprasījumu, ir jāizveido to saišu saraksts, kas ir saistītas ar personisko informāciju, kā arī meklēšanas lapas, kurās ir šīs saites. Pēc pieprasījuma iesniegšanas Google to izvērtēs. Biežāk uzdotie jautājumi vēsta, ka uzņēmums mēģina “saglabāt piekļuvi informācijai, ja tiek konstatēts, ka saturs ir sabiedriskas nozīmes”, kā tas ir gadījumā ar saturu, ko., piemēram, publicējusi valdība. Ja Google nolemj, ka saites ir jānoņem, tiek norādīts, ka tās vai nu netiks rādītas meklēšanas rezultātos, vai netiks rādītas meklēšanas rezultātos, kuros ir iekļauts personas vārds.

Google atzīmē savā atbalsta lapā un bloga ierakstā, ka, noņemot informāciju no Google meklēšanas, tā netiek izdzēsta no interneta. Ja, piemēram, lietotājs lūdz Google izdzēst foruma ziņu ar viņa adresi, ikviens, kas dosies uz šo forumu, varēs to redzēt; ziņa neparādīsies, ja kāds meklēs “[lietotāja vārds] mājas adresi”.

Avots: The Verge

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt