Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Noderīgas saites › Datuvē dzen ļurļaku!
Interesantas atziņas, kuras mazliet papildināšu no senāku laiku pieredzes (kad Gorbačovs jeb Limonādes Džo vēl ieviesa moratoriju uz dzeramo):
pirmais tas njeprais ~80%, otrais 40-50% un treshais 30% plus miinus
Ļurļaka aparāts pēc būtības ir modificēta rektifikācijas kolonna, lai atdalītu frakcijas ar dažādām vārīšanās temperatūrām. Raudzējot brāgu, veidojas dažādu spirtu sajaukums, no kuriem iekšķīgai lietošanai derīgs tikai etilspirts.
Tātad vispirms nāks laukā tas, kam vārīšanās t viszemākā, un tas ir metilspirts, jeb koka spirts. Tas arī ir tas ņeprais ar pulkiem grādiem. To jālej ārā, ja negrib palikt akls. Pēc tam nāk etilspirts; tas ir brūvējumā lauvas tiesa, to mums arī vajag. Beigās nāk fūzeļu kokteilis (propilsprits, butilspirts, amilspirts, etilēnglikols utt.) – to lej klāt mantai tikai badīgi tirgoņi. Kas grib ilgi dzīvot, un otrā rītā nesprāgt nost – labāk arī to liet ārā.
Cik % brāgā būs katrs no spirtiem, tas īpaši atkarīgs no raudzēšanas sastāva, apstākļiem, un t°, tai jābūt fiksētai un nemainīgai visu laiku.
Grādi – tiem jābūt 40-45 robežās, tad manta dzeras vislabāk, ar optimālu garšu.
Filtrēšana – ar aktīvo ogli obligāta. Ogli labāk lietot lielā daudzumā, procesā labi redzams, kā tā šņāc un burbuļo, uzsūcot visādus mēslus no produkcijas
Vēl pieminēšu, ka kvalitatīvu ļurļaku var izdzīt tikai ar profesionālu aparātu. Ar primitīvu tehniku labāk nebendēt veselību.
Pēc būtības tas jau arī ir viskijs.
Ä€dažu viskiju
Tiešām gribētu pamēģināti, sen neesmu mājas mantas dzēris.
Pēdējā bija ābolu susla, 1 litrs un es biju gatavs 😀
Pēdējā bija ābolu susla, 1 litrs un es biju gatavs 😀
Varu Tevi apbēdināt, jo pēc Adažu viskija Tu jau pēc puslitra būsi gatavs. 😀 Tikai pluss tāds, ka nākamajā dienā nav paģiru. Vismaz man nekad nav bijis.
Uz 3 idzērām 0,7 un mūs 3 nolika pie vietas 😀
Nokristījām par Turbo dzērienu 😀
(izbijis lidotājs – pulkvedis)
Š as VID`s kratīs visus Tukuma pulkvežus-lidotājus 😀
jebkurā gadījumā alcho ir viena vienīga inde. green is the only way for me 🙂
deivs001: tevis minētā izpratnē šis likums nestrādā. Tu vari mājās dzīt ļurļaku, cik gribi, bet kamēr neviens tevi nav nostučījis, menti neko nevar padarīt. Ja arī zin, tad var tikai siekaloties pie durvīm, bet iekšā lauzties nedrīkst. Ja kāds bomzis uzrāda, ka tu esi viņam pārdevis mantu – tad ir citādi.
Katrā ziņā vēlētos dzirdēt, speciālista viedokli- ar ko atšķiras “Preiļu dzidrais” (aka Točku šņabis) no mājās tecinātas kandžas? Cik saprotu, tas nav viens un tas pats. Jo no Točku produkta galva nākamā rītā kā 2 spaiņi kopā, bet no mājās tecinātas kandžas nākamais rīts ir tikpat saulains kā visi citi.
izredzētais, un vēl Tu esi veģetārietis
Kādā veidā tas ir veselīgi? O_o
izredzētais, un vēl Tu esi veģetārietis
Kādā veidā tas ir veselīgi? O_o
Holesterīna līmenis asinīs un uz asinsvadu sieniņām mazinās laika gaitā. Vārdu sakot – uz vecumu mazāka iespēja nokrist ar sirdi + aizelsties, kāpjot uz 2. stāvu.
tfu, jau saknē reibjas stiprie dzērieni.. pēdējajā laikā pat alu vairs nederu, atmetu cigaretes, limonādes nedzeru, čipšus arī negraužu, vasara nāk – staigāju pa zāli un atgūstu formu 🙂
Tas pats, neko gāzētu, nekāda kofeīna un citas buļļa kakas. Bet stipro vienu reizi mēnesī gan, bet labu! Nekādu lētos dižspohu dzērienu nedzeru 😀
izredzētais: super, tavā miršanas apliecībā ierakstīs “praktiski vesels”
nedirsj! :> vinjam buus cits teksts. es zin labaak :>
Visu mūžu esmu vairāk vai mazāk dzēris un pīpējis, vismaz ir ko atcerēties, atšķirībā no tiem otrajiem 🙂
Preses relīzes